Historien om Chacom

Chacom er verdenskjent for de aller fleste piperøykere som en produsent av kvalitetspiper og diverse pipetilbehør. Chapuis-Comoy & Cie, som de originalt heter, har vært produsent av piper i nesten 200 år. Bedriften har sitt fødested i området Saint-Claude i Frankrike.

 

Trykk her for å se alle piper fra Chacom!

 

Familien Comoy begynte å produsere piper i den vesle byen Avignon i Saint-Claude så tidlig som 1825. Hovedsakelig ble disse pipene, som var produsert av tre fra buksbom, laget for soldater i Napoleons hær. Det var ikke før i 1856 at oppdagelsen av materialet briar revolusjonerte pipeproduksjonen, og i 1879 reiste mannen som skulle bli grunnleggeren av Chapuis-Comoy & Cie til London for å starte den første pipefabrikken i England. I samarbeid med sine to fettere, et par brødre fra Chapuis-familien, realiserte de drømmen. Briar fortsetter å være det mest populære treverket å benytte seg av i pipeproduksjon, og Chacom har siden den gang perfeksjonert produksjonsmetoden av briar.

 

Etter hvert som årene gikk, ble de opptjente midlene fra fabrikken i London brukt for å få fabrikken hjemme i Saint-Claude på beina igjen etter andre verdenskrig. I 2016 forlater selskapet den gamle fabrikken og flytter til en ny fabrikk i Villard-Saint-Sauveur, ikke langt unna den originale fabrikken. De to fabrikkene har siden den gang produsert en mengde nye piper ved bruk av den samme teknikken som de originalt brukte på 1800-tallet. I 1928 byttet bedriften navn til Chacom, en krysning av navnene Chapuis og Comoy. Siden den gang har bedriften holdt seg til gamle tradisjoner, samtidig som de har utvidet seg til nye områder, deriblant pipetobakk.

 

Chacom lanserte i midten av 2020 en rekke nye pipetobakker av den samme høye kvaliteten som de er kjent for i sin pipeproduksjon. Her tilbys et bredt utvalg av både kjente og kjære smaker som Virginia og Burley, så vel som blant annet Latakia fra Syria og Perique fra Lousiana i USA for de mer eventyrlystne. Tobakken er pakket i en delikat boks av aluminium med et lokk som både er enkelt å fjerne, og samtidig beskytter tobakken fra å tørke ut.

 

Som en del av vårt mål om å ha et størst mulig mangfold av produkter å tilby til våre kunder, har vi naturligvis tatt disse varene inn i vårt sortiment. Prøv de mange spennende sortene vi har på lager og nyt smaken av godt fransk håndverk, utviklet av profesjonelle med bred erfaring innenfor piperøkning. Velkommen til en rikelig smaksopplevelse hos M Sørensen.

 

Se oversikten over alle tobakksprodukter fra Chacom her!