Historien om General

General, eller Generalsnus som den ble kalt frem til 1999, er en av de mest populære og velkjente snusmerkene i Norge. General produseres i dag av det svenske selskapet Swedish Match som igjen selger videre til grossister og forhandlere både i Sverige og Norge.
 

Den originale oppskriften for General snus ble opprinnelig utviklet av en svenske med navn Johan Adolf Boman. Boman hadde tidligere jobbet hos tobakksprodusenten Ferd, og gått videre til et importfirma som i 1857 åpner en egen fabrikk for produksjon av tobakk. Fire år senere tar han over firmaet som senere skal være avgjørende for produksjon av General.

Se oversikten over alle variantene av General snus her!
 

Jakten etter det han selv mente skulle bli den perfekte snusen tok mellom fire og fem år, men i 1866 kunne han endelig vise fram sitt kunststykke til verden. Hemmeligheten var en dråpe med bergamottolje, som gjorde General svært populær på kort tid, og har siden den gang vært en av de mest suksessfylte produktene i svensk snushistorie. General solgte på lik linje med varmt hvetebrød, og Boman fikk drømmen sin oppfylt.
 

Mot slutten av 1800-tallet har selskapet, nå omdøpt J.A. Boman & Co, gått fra å være et importfirma til å bli en ren tobakksprodusent. Driften av selskapet går på skinner frem til 1915. Det året har svenske myndigheter bestemt seg for at all tobakksproduksjon skulle ledes av et felles monopol.
 

Mange vil nok kalle tiden under Tobaksmonopolet et mørkt kapittel i svensk historie, men til tross for dette ble General produsert som før, like populær blant den svenske befolkningen. Slik fortsatte det frem til 1965, da Tobaksmonopolet opphører. I dag eier Swedish Match rettighetene til produksjon av General-produktene, som finnes i et mangfold av varianter og smaker, både som porsjonssnus og den originale løssnusen med samme oppskrift som i 1866.
 

I tillegg til den klassiske General-serien, har Swedish Match også lansert seriene General G3 og General G4 All White. Den første av de to seriene, General G3, byr på en rekke spennende varianter som har blitt en favoritt hos mange kunder i Norge. Spesielt er G3 No1 Ex Strong, G3 No8 Volt Super Strong og G3 No11 TNT Super Strong noen av de som selger best hos oss. Flere spennende smaker gjemmer seg bak disse General-produktene, og stadig blir nye varianter lansert.
 

Se alle variantene fra General G3-serien her!

Kort sagt så har General utviklet seg mye i løpet av de siste 150 årene, siden Boman originalt la ut på en reise for å skape den perfekte snusen. Det er derfor ikke veldig overraskende at General er en av de mest populære merkene i vår nettbutikk. General snus er et av de merkene som alltid vil stå sentralt i salget av snus på nett, og vi ser frem til å kunne tilby våre kunder en rekke nye og spennende varianter fra General i fremtiden.