M SØRENSEN AS - siden 1905  

 

Vi har alltid gode priser på alle våre produkter, og du trenger ikke være medlem av en sigarklubb for å kunne handle hos oss.

 

M SØRENSEN AS har siden 1905 hatt Norges største og bredeste utvalg av håndrullede sigarer, sigarillos, snus, sigaretter, tobakk og piper.  Vi har også stort tilbehør til sigarer som f.eks. humidorer, sigarkuttere, sigaretuier og munnstykker. Av tilbehør til sigaretter har vi sigarettpapir i mange tykkelser og lengder, sigarettfilter, rullemaskiner, munnstykker og sigarettetuier. Til piper har vi flere varianter av piperensere, pipeverktøy, tobakkspunger og kombipunger med rom for både pipe og tobakk.

 

 

 

 


Tobakk Sørensen, M SØRENSEN AS - vår historie

 

 

 

 

 

 

Oppstart 1905

 

Tobakksfirmaet Tobakk Sørensen, M SØRENSEN AS ble etablert av Sigurd Martin Sørensen (1885 - 1970) i 1905. Det startet med at han kjøpte en liten tobakksbutikk i Bergen og satte i gang den 18.oktober 1905, klokken 6 om morgenen.

 

For å kunne drive forretning på den tiden krevdes handelsbrev. Et av kriteriene for å få handelsbrev var at man måtte være fylt 21 år. På det tidspunktet var Sigurd Martin kun 20 år. Løsningen ble at Sigurds mor, Martha Sørensen, skaffet seg handelsbrev og bedriften ble så etablert i hennes navn – derav M (for Martha) SØRENSEN.

 

Aktiviteten økte og i 1928 flyttet bedriften inn i større lokaler og ble etter hvert en institusjon i bybildet i Bergen. Sigurd Sørensen var klar på at kun hardt arbeid ville gi resultater og hans motto, NIHIL SINE LABORE – intet uten arbeid, fikk en sentral plass skrevet med stor skrift på veggen i bedriften. Han la også stor vekt på å kunne tilby et bredest mulig varesortiment innen tobakk og tilbehør. Kom kundene inn og klagde på tørr tobakk trakk han velvillig frem en flaske rum fra disken og tilsatte tobakken noen edle draper.


 

 

 

2. generasjon

Sigurds sønn Fritjof Sørensen (1919 – 2008 ) kom inn i firmaet allerede som 17 åring i 1935 og overtok den daglige driften fra 1951. Han ble tidlig sendt ut til samarbeidende firmaer i Europa for å lære og hadde blant annet et lengre opphold hos Comoys pipefabrikk i London. Fritjof viet de fleste av døgnets timer til forretningen og ble etter hvert en kjent og respektert skikkelse både i og utenfor bransjen. Firmaet hadde nokså tidlig startet engroshandel og dette ble videreutviklet under Fritjofs ledelse. Han satte også i gang produksjon av egne merker innen sigarer og tobakk.


M SØRENSEN AS - i dag

 

 

 

 

 

 

3. generasjon

Fritjofs datter, Frid Anne Sørensen Lund (1957), måtte nokså spontant kaste seg inn i driften i 2001. Som operasjonssykepleier var veien til tobakk kanskje noe spesiell, men Frid hadde jo «tobakksbutikk-gener» og fikk snart bedriften på sporet igjen i en litt vanskelig fase.

 

Som utvandret bergenser til Østlandet ble det mye ukependling over fjellet i starten, men det ble så besluttet å flytte virksomheten til Asker hvor den i de senere år har hatt en respektabel vekst.

 

Tobakk Sørensen, M SØRENSEN AS driver i dag engrosvirksomhet som dekker hele det norske markedet og importerer snus, sigarer, sigaretter, tobakk og andre tobakksrelaterte produkter fra alle verdens kanter. Firmaet er ene-importør i Norge for en rekke kjente varemerker.

 

Ikke overraskende har snus hatt en stor vekst de senere årene. Netthandel har også blitt en betydelig del av virksomheten.


Bildegalleri

 

 

 

Velkommen til vår nettbutikk!
For å handle hos oss, må du bekrefte at du har fylt 18 år.
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.