Habanos er den mest kjente sigarprodusenten av dem alle - Pinar del Rio på Cubas vestkyst er velsignet med optimale forhold for dyrking av sigartobakk, og på sitt beste kan cubanske sigarer gi en unik aroma og smaksopplevelse.
En HABANO eller en HAVANA sigar?
På Cuba i 1492 så den spanske ekspedisjonen som Christopher Columbus hadde, tobakk for første gang. Taino-indianerne rullet og brente mystiske blader, som de kalte "Cohiba". Fra det utgangspunktet for mer enn fem hundre år siden, har tobakk blitt handlet og plantet over hele verden. Siden oppdagelsen har "Cuban Black Tobacco" blitt ansett som den beste i verden på grunn av de unike vekstforholdene i noen områder av øya.
Forskjellen på tobakk og dens smak som er av en kombinasjon av fire faktorer som bare eksisterer i Cuba: jord, klima, varianter av kubansk svart tobaksfrø og know-how av tobakk produsenter og sigar beslutningstakere. Andre steder kan ha kjøpt noen kubanske ferdigheter, til og med noen kubanske frø, men aldri de naturlige gaver til den cubanske jorda og det kubanske klimaet. Disse finner du ikke noe annet sted. Du vil heller ikke finne noe som passer til den århundrer gamle kulturen til å dyrke kubansk tobakk: det ekstraordinære arbeidet som tobakksbonden investerer i sin avling; måneder og år med innsats som må til før bladet anses å være egnet for en Habano.
Alle Habanos er laget 'Totalmente a Mano' helt for hånd - ved hjelp av metoder som var banebrytende i Havana for to hundre år siden, og er fortsatt nesten uendret. Mer enn 500 manuelle operasjoner er gjort, inkludert både landbruks- og fabrikkoppgaver, fra frøene er plantet til Habanos ligger klar i sin boks. Hver sigar må passere gjennom de strengeste kvalitetskontrollprosessene som er opprettet av Regulatory Council for The Protected Denomination of Origin (D.O.P.) Habanos før de kan ha den dyrebare tittelen på Habano.